Geplaatst op Geef een reactie

Bajesverhalen Veenhuizen Spanning Humor Historie! Gratis Ebook7!! 2 voor € 35,-

De Kolonie Veenhuizen bestaat dit jaar 200 jaar. Dit bijzondere dorp maakt samen met de andere Koloniën van Weldadigheid (w.o. Frederiksoord) een grote kans om door UNESCO in 2019 tot Werelderfgoed te worden aangewezen.

Veenhuizen wordt nu al druk bezocht en het is niet ondenkbaar dat het dan, net als bv Giethoorn, in de reisbrochures komt en overstroomd wordt door Chinezen en Japanners …

Historie
Van 1818 tot 2018 veranderde Veenhuizen van Weduwen en Wezenkolonie tot een van de meest strenge strafgevangenissen van Nederland. Het werd een dorp dat bijna geheel zelfvoorzienend was met fabrieken, werkplaatsen, boerderijen, gestichten, etc.
Ze werden voor het grootste deel gebouwd door de gedetineerden, terwijl bijna alle levensmiddelen en benodigdheden door hen zelf werden geproduceerd en verwerkt.
De zwaarste misdadigers zoals de Heinekenontvoerders, Richard Klinkhamer, Gerrit de Stotteraar en vele anderen hebben er vastgezeten en veel zwaar gestrafte criminelen zitten er nog steeds.

Humoristisch, Spannend, Boeiend
Veenhuizen was tot ca.1985 geïsoleerd van de buitenwereld en de bevolking bestond louter uit gevangenen en ambtenaren (meest bewakers). De bewakers hadden geheimhoudingsplicht. Zo bleven de unieke, spannende en vaak humoristische Bajesverhalen onder de pet tot hun 65e. Ik vond dat ze bewaard moesten blijven en daar ik een geboren Veenhuizenaar ben, legde ik hun boeiende verhalen, die niet verteld mochten worden, vast op mijn site www.gevangenisveenhuizen.nl (= www.bajesverhalen.nl).

Zo kwam ik, met mijn eigen ervaringen en die van enkele ex-gevangenen die ik sprak over hun ervaringen o.a. in b.v. “De Rode Pannen”, tot de uitgave van mijn beide boeken: “Bajesverhalen Veenhuizen” (268 blz.) en “De Geheimen van BajesDorp” Veenhuizen 1818-2018 (345 blz.)

Aanbieding!!!!
Ter gelegenheid van het 200 jarig bestaan van Veenhuizen krijg je

beide boeken samen voor € 35,00 (normaal 46,79 incl. verz.)

Druk in de kolom hiernaast (PC) of winkel (tablet) op ‘Tijdelijke Aanbieding’ en bestel!

of ga naar  https://www.bajesverhalen.nl/shop/tijdelijke-aanbieding 

Gratis Ebook7!!! Gratis verzending!!
Beide boeken zijn uiteraard ook apart verkrijgbaar in de kolom hiernaast.
Iedereen veel leesplezier!

Clemens van den Brink, auteur “Bajesverhalen Veenhuizen” en “De Geheimen van BajesDorp” Veenhuizen 1818-2018.

“De Geheimen van BajesDorp” Veenhuizen 1818-2018. 200 jaar Veenhuizen in 345 blz. Spanning, Historie en Humor. Met veel Bajesverhalen uit het verleden. Dagblad vh Noorden: “Lees die kostelijke verhalen”
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *